A Petite Planet Workshopok általános tudnivalói:
Először is a cím, akik még nem voltak nálunk:  1123 Budapest, Bán utca 6-8, 17-es csengő, a másodikon vagyunk, balra. A MOM Parkhoz vagyunk közel, ha tömegközlekedéssel jöttök, azt célozzátok be, onnantól már csak három sarok, optimistábban számolva kettő. De jobb, ha autóval tudtok jönni, mert a terrárium elszállítása talán könyebb úgy, és télen a hideg sem tesz jót a növényeknek.
A workshopok 14:00-kor kezdődnek (mi itt vagyunk már persze egy kicsivel előtte) és a tapasztalatok alapján körülbelül három órásak.
Minden workshopot nyolc résztvevővel tartunk, úgyhogy van idő mindenkivel foglalkozni, segítünk bármiben, akár kapcsolódik a workshop eseményeihez, akár nem.
#kokedama
Leggyakrabban egy hegyi pálma kokedamát szoktunk összerakni:
A linken leírtakhoz csak annyit tennénk hozzá, hogy ez a pálmafajta a legigénytelenebb nempozsgás szobanövények egyike, tényleg nagyon könnyen tartható, úgyhogy sokáig tudjátok majd évezni a munkátok gyümölcsét. Nagyon jól bírja az átültetést, akár az extrém gyökér-nyösztetést is beleértve, tehát egy pillanatig sem kell aggódni, hogy esetleg nem élné túl a kokedama transzformációt.
Ha van valami kedves otthoni növényetek, amit szeretnétek kokedamásítani, azt is hozhatjátok és akkor az lesz a hegyi pálma helyett — vagy általában  választhattok a stúdióból is mást, esetleg valamekkora érték-kompenzáció mellett, de szerintünk a chamaedora-val a legszerencsésebb kezdeni.
#terrárium
Egy üvegterráriumot készítünk az IKEA csodálatos bödönjében ami 3+ literes, és amit mintha Isten is terrárium edénynek teremtett volna. Jó öblös a 17 centis ármérőjével, úgyhogy elég jól lehet benne építkezni.  A terrárium-építéshez mindenféle tölteléket biztosítunk: vannak kövek, ágak, terráriumi moha, és mindenféle kisebb növények, amiket a résztvevők szabadon felhasználhatnak.
Általában bátorítjuk a résztvevőket, hogy ha találnak valahol szép párnamohát, akkor hozhatják azt is beültetni — illetve erre is vonatkozik, hogy bátran hozhatnak növényeket amit szívesen nevelgetnének az üvegben. A szabály, hogy ne nagyon legyen 10 cm-nél nagyobb, de az 5-8 centi az ideális méret. A terráriumhoz van bambusztető is, úgyhogy hosszabb távollétekre letakarható és befőttként könyen eltartható lesz a nyaralás végéig.
#praktikus
A workshop díját a workshopot megelőző hét pénteking kérjük legkésőbb átutalni.  A bankszámlaszámunk 12010659-01440113-00100001, amit a Raiffeisen Banknál vezetünk.
A határidő fontos, hogy tudjuk még pótolni a helyeket azoknak akik esetleg meggondolnák magukat, vagy nem érnek rá.
A workshopokon van egy kis ebéd utáni gyümölcslé, meg persze minden ami a dolgok elkészítéséhez kell. Fontos, hogy a résztvevőket játszós ruhában várjuk, és lélekben készülni kell, hogy könyékig föld, moha és ezek vizes oldata borít majd mindenkit a végére.

 Iratkozz fel, hogy értesülj az időpontokról!

Ginseng ficus kokedama

Ginseng ficus kokedama

Nem mindig sikerül elsőre ilyen szép gömböt csinálni, de ez tökéletes lett!