Hideg Gergely vagyok, szociológus, családapa, és Anonim Szobakertész. Egyben a Petite Planet tulajdonosa. A Petite Planetnél kollegáimmal csupa olyan dolgokat készítünk, amiket szeretünk. Sokáig árultuk is ezeket a nagyközönség számára, de sajnos erre már nincs elég időnk és energiánk. A mostanában rendelkezésünkre álló sokkal kevesebb időt az eddiginél kreatívabb és interaktívabb feladatokkal és projektekkel töltjük majd ki, amiben reméljük továbbra is számíthatunk majd a ti támogatásotokra is.

2019 januárjától havi rendeszerességgel tartunk kokedama és terrárium workshopokat a stúdiónkban, ahol találkozhatunk majd veletek és mindenféle szépségeket alkothatunk együtt, átadva magunkat a teremtés és a velünk élő természet örömeinek.

Ezért szeretjük a kokedamákat: Nincs sehol sem fény a lakásban? Az ablakban tuti van: lógass oda egy (pár) kokedamát, szeretni fogja. Van, hogy több hétig nem nézel a növényeid felé? Hát válassz a kevésbé vízigényesekből, az valószínűleg túléli a szokásaidat (még ha a mohád meg is sértődik egy időre – de ne aggódj, feléled majd). A kokedama nekünk több, mint egy szobanövény: inkább egy objekt. Egy élő szobor, ami valóban műtárgyként működik, ha megtalálja a megfelelő helyét.

Ezért szeretjük a terráriumainkat: Még a legelfoglaltabb, otthonuktól sokat távol lévő — vagyis hozzánk hasonló — szobakertészek számára is bátran ajánljuk a terráriumot, mint növénytartási formát, A terráriumok aztán tényleg kevesebb ápolást igényelnek bárminél, ami zöld és nem műanyag. Ha lecsukod, akkor elég évente párszor vizet adni hozzá. És nem utolsó sorban magad is kertészkedhetsz kicsit az üvegedben, ha találsz valahol egy szép mohát, vagy esetleg egy kis virágot, amit szívesen beültetnél.

Nézd meg az eseménynaptárunkat és jelentkezz az igényeidnek leginkább megfelelőre!

Hideg Gergely

Hideg Gergely

Petite Planet