Petite Planet a caféblogon:

A kokedama nem más, mint egy különleges dísznövénytartási forma, amely eredetileg Japánból származik, de a Petite Planet-nek köszönhetően már Magyarországon is sokan ismerik és szeretik. A megnevezés a koke – azaz moha -, illetve dama – vagyis gömb – szóösszetételből áll. Lényegében arról van szó, hogy a növényeket a hagyományos cserép helyett pofás mohagömbökbe ültetik, melyek így a lakótérbe helyezve rendkívül kreatív látványt nyújtanak.

A mohát számos kultúrában a remény, az újjászületés és a feltámadás jelképeként tartják számon. Ez nem véletlen, ugyanis csodával határos módon egész hosszú ideig képes meglenni öntözés nélkül és még akkor is tudsz bele életet lehelni, amikor már azt hinnéd, hogy erre semmi esélyed sincs.

Hideg Gergely is ezt a tulajdonságát használta ki, amikor kifejlesztette a saját moha kompozícióit, hogy egy csipetnyi természetességet csempésszen a pörgős, városi környezetbe. Oda, ahol sokszor csak szűkösen van idő olyan tevékenységekre, mint például a növénygondozás. Innen pedig már egyenes út vezetett ahhoz, hogy megszülessen a Petite Planet, a magyar kokedama szülőháza.